Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Belediye başkanı Dursun Mirza: Kalem, her zaman silahtan üstündür.''

Belediye başkanı Dursun Mirza:  Kalem, her  zaman silahtan  üstündür.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ilçedeki yerel gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü verdiği kahvaltı ile kutladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ilçedeki yerel gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü verdiği kahvaltı ile kutladı.
Bandırma ve çevresindeki gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği kutlamada konuşan Belediye Başkanı Mirza, 5 yıl önce ilçede öldürülen gazeteci Cihan Hayırsevener’i hatırlatarak: ‘’ Kalem her zaman, silahtan üstündür.’’ Silahla, şiddetle hiçbir şey çözülmez.’’ dedi.
Mirza , duygularını şöyle dile getirdi: ‘’Bandırma’da yaşayan, Bandırma’da gazetecilik yapan değerli basın emekçisi arkadaşlarıma sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Bugün, Bandırma Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi 10 Ocak gününü sizlerle beraber geçirmek istedik. Gazetecilik, zor bir meslek. Meşakkatli bir meslek . Çok koşturursunuz emeğinizin karşılığını alamazsınız , Sigorta olmaz, sendika olmaz, iş güvencesi olmaz. Bu meslekle ilgili çeşitli sorunlar hep beraber yaşanır. Gazeteciler hiç kimseye yaranamaz, kimseyi memnun edemez, kimisi ‘yandaş’, kimisi ‘karşıt’ der.
Girenler olur gazeteciliğe çıkanlar olur. Eline bir fotoğraf makinesi alan ‘ben gazeteciyim’ diye dolaşır. Öbür gazeteciler bundan mağdur olur. Yıllarını bu mesleğe verenler bu durumlardan olumsuz etkilenir. Bu süreç böyle yaşanır gider.
Ama ben aramızda Bandırma’nın çok sayıda büyük oranda gazeteci arkadaşlarımla birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duydum.
Benim dileğim isteğim, Bandırma’da tabii bu mümkün değil belki ama birlik ve bütünlük içinde, gazeteci arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun bir cemiyet altında beraber, dayanışma içinde olması, demokratik biçimde yöneltilmesi ve herkesi temsil edebilmesidir. İnşallah ona doğru gidiş var. Olursa mutluluk duyarım. Bizim de buna bir katkımız olursa çok seviniriz. Diğer mesleklerde olduğu gibi birbirini seven de sevmeyen de olabilir ama herkes birbiriyle saygı çerçevesinde ilişkileri sürdürürse. Bundan biz de mutluluk duyarız.”
2009 yılında öldürülen, Güney Marmara’da Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni 53 yaşındaki Cihan Hayırsevener’in kaybından büyük üzüntü duyduğunu da konuşmasında dile getiren Mirza, “Kalem, her zaman silahtan üstündür. Silahla, şiddetle hiçbir şey çözülmez. Dolayısıyla insanlar özgürce yazmalı. Karşı görüşlerde görüşlerini özgürce ifade etmeli ama bu gazete sayfalarında kalmalı, hakaret içermemeli. Bundan kaynaklanan sorunlar da bu ülkede yaşanmamalı ’’dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sert’in de katıldığı kahvaltının sonunda Başkan Mirza tarafından gazetecilere birer kalem armağan edildi.



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli